Waarom persoonlijke kerstpakketten zo belangrijk zijn

Waarom persoonlijke kerstpakketten zo belangrijk zijn
Waarom persoonlijke kerstpakketten zo belangrijk zijn
Kerstpakketten

“Whoohoo ons kerstpakket is in aantocht!” Dat is wat ik en mijn collega’s stiekem dachten als zo rond 20 december het ene na het andere bedrijf langskwam om hun bijdrage voor ons kerstpakket in de hal te zetten.

Zo had je de bakker die een heerlijk kerstbrood kwam brengen. De slager met de sappige rollade die zo groot was dat ‘ie niet eens in de oven paste. En als klap op de vuurpijl de lokale supermarkt met een enorm grote doos vol met lekkere verassingen.

Liefdevol samengesteld

Ons kerstpakket werd samengesteld door Paulien, de vrouw van de directeur van het bedrijf waar ik toen werkte. Al maanden voor de kerst zat ze al te bedenken wat leuk was om in ons kerstpakket te stoppen.

Ze wist precies waar we van hielden. Zelf hield ze ook ontzettend veel van lekkere dingen, dus het zat altijd goed met dat kerstpakket!

Superblij

Elk jaar waren we weer superblij als ons heerlijke kerstpakket werd overhandigd door onze directeur. Die er ook nog een “bedankt voor de inzet” envelop bij overhandigde met een persoonlijke boodschap.

Na er een gezellige borrel op gedronken te hebben, ging iedereen met een “Happy Feeling” naar huis om daar met de familie aan te vallen op de inhoud van het kerstpakket. Onvergetelijk: we voelden ons zo gewaardeerd!

Miskend

Hoe belangrijk het geven van een kerstpakket aan je personeel is, is iets dat je als werkgever niet moet onderschatten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het niet geven van een kerstpakket slecht is voor de moraal van je personeel.

De helft van het personeel vindt het erg tot zeer erg als ze geen kerstpakket ontvangen en voelt zich zelfs miskend. Dat is natuurlijk iets dat je altijd wilt voorkomen.

Teleurstelling voorkomen

Ook teleurstelling over de inhoud van het kerstpakket wil je natuurlijk voorkomen. Ik vind het altijd jammer als bedrijven hun werknemers een standaard kerstpakket geven.

Terwijl er ook zoveel originele, persoonlijke kerstcadeaus zijn, waarmee je jouw personeel kunt bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Kerstpakket voor elk budget

Je hoeft echt niet een enorm duur en groot pakket te geven. Het gaat tenslotte om de gedachte erachter, en de connectie die je maakt met je werknemers. Ook met een kleiner budget kun je al een heel leuk en origineel kerstcadeau geven.

Blijk van waardering

Kies dus een kerstpakket waar jouw werknemers echt blij van worden. Klik hier voor onze favoriete kerstpakketten. Maak jouw kerstpakket nog persoonlijker door er een leuk kaartje bij te doen met een mooie boodschap. Zo toon je je waardering en betrokkenheid. Je laat zien dat je echt blij bent met jouw werknemers. En dat is exact waar het bij een kerstpakket om gaat!

Liefs, Petra,

PS: Heb jij geen Paulien die het fantastisch vindt om originele kerstpakketten samen te stellen? Wil je wel een mooi kerstpakket geven, maar je hebt geen idee wat? Geen paniek, ik (Petra) ben er om jou te helpen. Neem gerust nog even contact met me op. Ik denk graag met je mee wat het ideale kerstcadeau is voor jouw werknemers (of zakenrelaties). Je krijgt dan een vrijblijvend voorstel met een aantal leuke, originele ideeën voor jullie kerstcadeaus. Als je jouw keuze hebt gemaakt, hoef je verder helemaal niks meer te doen. Ik zorg ervoor dat de kerstcadeaus op de afgesproken datum bij jou in de “hal” staan en dat alles top geregeld is!

Bekijk ook